Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zwarte van Brakel trekt bijna 6000 wielertoeristen

Ook dit jaar was de Peter Van Petegem Classic weer een groot succes. Een 6000-tal deelnemers verschenen aan de start in Aalst. De aanwezigheid van de Muur speelde daarin een rol.

In vergelijking met vorig jaar was het nog een beetje fris, maar al bij al was het toch een aangenaam fietsweertje. Met bijna 6000 wielertoeristen schreven er zich een recordaantal deelnemers in voor de Peter Van Petegem Classic. Het was dan ook een gezellige drukte aan de aankomst. Na de ritten genoten de wielertoeristen van een Adriaen Brouwer op de terrasjes.

Dat de organisatie voor de Muur koos, viel bij de deelnemers in goede aarde. Dirk Van Hyfte koos samen met vriend en zijn zoon voor de langste afstand en was erg te spreken over het parcours. “Het was een heel mooi parcours en uitstekend bepijld”, is hij lovend. “Ik ben blij dat we over de Muur zijn gereden. Die blijft toch speciaal.” Samen met zijn makkers rijdt hij wel vaker ritten van de Bank van de Post Cycling Tour en hij vindt deze steevast prima georganiseerd. “De laatste helling is meestal het zwaarste, nu deed de Bosberg het meeste pijn”, geeft Dirk toe.

Peter Van Petegem trok met zijn aanwezigheid uiteraard veel aandacht. De Zwarte van Brakel was in zijn nopjes met de grote opkomst voor ‘zijn’ toertocht.